Wat is een coating vloer?

Een coating vloer is niet vergelijken met een gietvloer. De uitstraling van een coating vloer lijkt op die van een gietvloer maar de opbouw van de vloer is veel dunner, dit systeem is uitermate geschikt voor vloeren die een minder zware belasting vragen bijvoorbeeld een garagebox, terras, balkon, galerij etc. echter voor vele doeleinde bied een coating vloer een aantal voordelen. Een coating vloer is verkrijgbaar als hoogglans en zijdeglans. Verder kunt u een coating ook aanbrengen op wanden.

Enkele voordelen van de coating vloer:
-lage kostprijs
-makkelijk te onderhouden
-hygiënisch
-na keuze met of zonder anti-slip
-makkelijk te renoveren/restylen
-decoratief af te werken met bijv. decoratievlokken
-naadloos
-vloeistofdicht en chemisch resistent
-op bijna alle ondergronden aan te brengen
-in bijna alle RAL kleuren leverbaar, NCS kleuren op aanvraag
-ook aan te brengen op wanden

Stappenplan coating

Oriëntatie
U bepaald wat voor een vloer past bij uw wensen. Dit kan via onze pagina´s Inspiratie, Wat is een gietvloer, Wat is een betonlook vloer en Wat is een coating, u kunt contact met ons opnemen of u weet al welke vloer u wilt.

U heeft gekozen voor een coating:

Stap 1
Wordt het hoogglans of zijdeglans coating? Met of zonder anti-slip? En welke RAL kleur gaat het worden?

Stap 2
Gaat u de vloer helemaal zelf aanbrengen, wilt u ondersteuning of de hele vloer laten aanbrengen door een van onze vakmensen?
In onze handleiding kunt u lezen wat de handelingen zijn voor het aanbrengen van een gietvloer en bepalen of u alles zelf kunt of u ondersteuning nodig heeft en voor welke handelingen. Helemaal uitbesteden kan natuurlijk ook, u kunt contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

Stap 3
Beoordeling van de ondergrond. Aan deze dienen de volgende eisen te worden gesteld:
· Vloer moet droog, vetvrij, stofvrij en draagkrachtig zijn.
. De ondergrond moet minimaal 28 dagen oud zijn.
· Vrij zijn van scheuren. Mochten er scheuren in de ondergrond zitten dan dienen deze eerst opgevuld te worden met een reparatieplamuur. De gerepareerde scheuren kunnen zichtbaar blijven.
In het algemeen volstaat een normale zand cement dekvloer zoals deze in woningen worden aangetroffen. Een coating kan ook op houtplaat worden gelegd maar dan dienen er voorzieningen te worden getroffen aan de naden. Met een aparte primer kunnen coating ook op anhydriet worden gelegd. Uiteraard kan een coating ook over beton, egaline, een oude gietvloer of coating. Meer info hierover vindt u bij de veel gestelde vragen.

Stap 4
Meten van het restvocht percentage, mag maximaal 3% zijn. Dit kunt u doen met een vochtmeter, deze kunt u huren via onze webshop. Meet het percentage op diverse plaatsen!

Stap 5
Indien er grote oneffenheden zoals scheuren en/of bulten in de ondervloer zit dan is er een reparatieplamuur nodig om deze bij te werken. Deze reparatie kan zichtbaar blijven met een coating.

Stap 6
Schuren van de ondergrond.

Stap 7
De juiste primer kiezen. Primer altijd toepassen ivm optimale hechting. Verbruik: ca 250 gram/m²
Universele primer
-cement
-beton
-hout
-egaline
-oude coating
-oude gietvloer

Watergedragen primer
-anhydriet

Stap 8
Benodigde materialen bestellen. Welke materialen nodig zijn zie ook benodigdheden en onze webshop.

Opmerking
Bij onze doe het zelf pakketten wordt alles bijgeleverd dus primer, coating en benodigde materialen. Reparatieplamuur voor het opvullen van scheuren dient u wel apart te bestellen.