Wat is een betonlook vloer?

Een betonlook vloer is een elastische kunststof gemêleerde gietvloer opgebouwd uit twee kleuren die ter plaatse met de hand door elkaar verwerkt worden zodat er een wolkige, marmerachtige uitstraling ontstaat, dit type vloer is altijd uniek. Vooral met grijstinten krijg je op deze manier het zogenoemde betonlook/betoneffect.

Betonlook gietvloer

De betonlook gietvloer is alleen leverbaar als PU (polyurethaan) en door zijn unieke eigenschappen voor veel meer doeleinden te gebruiken met name in de particuliere sfeer maakt dit type vloer zijn opmars. Ook in bijvoorbeeld kantoren, winkels, praktijken etc. zien wij dit type vloer steeds vaker toegepast worden. Deze vloer heeft een zijdeglans uitstraling.

Enkele voordelen van de betonlook vloer:
-door zijn taai elastische karakter is hij tot op zekere hoogte scheur overbruggend
-contactgeluid dempend
-zeer sterk en slijtvast
-makkelijk schoon te houden/onderhoudsarm
-naadloos
-vloeistofdicht
-ideaal voor mensen met allergieën
-zeer geschikt voor vloerverwarming
-op bijna alle ondergronden aan te brengen
-door en door gekleurd
-UV bestendig
-voelt behaaglijk aan
-in bijna alle RAL kleuren leverbaar, NCS kleuren op aanvraag

Stappenplan betonlook gietvloer

Oriëntatie
U bepaald wat voor een vloer past bij uw wensen. Dit kan via onze pagina´s Inspiratie, Wat is een gietvloer, Wat is een betonlook vloer en Wat is een coating, u kunt contact met ons opnemen of u weet al welke vloer u wilt.

U heeft gekozen voor een betonlook vloer:

Stap 1
Welke kleur gaat het worden, combinatie van 2 RAL kleuren.

Stap 2
Gaat u de vloer helemaal zelf aanbrengen, wilt u ondersteuning of de hele vloer laten aanbrengen door een van onze vakmensen?
In onze handleiding kunt u lezen wat de handelingen zijn voor het aanbrengen van een gietvloer en bepalen of u alles zelf kunt of u ondersteuning nodig heeft en voor welke handelingen. Helemaal uitbesteden kan natuurlijk ook, u kunt contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

Stap 3
Beoordeling van de ondergrond. Aan deze dienen de volgende eisen te worden gesteld:
· Vloer moet droog, vetvrij, stofvrij en draagkrachtig zijn.
. De ondergrond moet minimaal 28 dagen oud zijn.
· Vlak genoeg voor het aanbrengen van een betonlook vloer en vrij zijn van scheuren. Mochten er scheuren in de ondergrond zitten dan dienen deze eerst opgevuld te worden met een reparatieplamuur.
In het algemeen volstaat een normale zand cement dekvloer zoals deze in woningen worden aangetroffen. Een gietvloer kan ook op houtplaat worden gelegd maar dan dienen er voorzieningen te worden getroffen aan de naden. Met een aparte primer kunnen gietvloeren ook op anhydriet, plavuizen en tegels worden gelegd. Uiteraard kan een gietvloer ook over beton, egaline, een oude gietvloer of coating. Meer info hierover vindt u bij de veel gestelde vragen.

Stap 4
Meten van het restvocht percentage, mag maximaal 3% zijn (bij anhydriet tussen de 0,5 en 1%). Dit kunt u doen met een vochtmeter, deze kunt u huren via onze webshop. Meet het percentage op diverse plaatsen!

Stap 5
Indien er grote oneffenheden zoals scheuren en/of bulten in de ondervloer zit dan is er een reparatieplamuur nodig om deze bij te werken.

Stap 6
Schuren van de ondergrond.

Stap 7
De juiste primer kiezen. Primer altijd toepassen ivm optimale hechting. Verbruik: ca 250 gram/m²
Universele primer
-cement
-beton
-hout
-egaline
-oude coating
-oude gietvloer

Watergedragen primer
-anhydriet

Tegelprimer
-tegels

Stap 8
Aanbrengen van een schraplaag. Verbruik: ca 1 kilo/m²

Stap 9
Betonlook vloer aanbrengen.

Stap 10
Topcoating aanbrengen. Een transpartante topcoat bestellen. Verbruik: tussen de 100 à 120 gram/m²

Stap 10a (optie, zit niet in doe het zelf pakket)
Tweede laag topcoating aanbrengen bij zeer intensief gebruik.

Stap 11
Benodigde materialen bestellen. Welke materialen nodig zijn zie ook benodigdheden en onze webshop.

Opmerking
Bij onze doe het zelf pakketten wordt alles bijgeleverd dus primer, schraplaag, gietvloer, topcoating en benodigde materialen. Gaasband, reparatieplamuur of mortel voor het opvullen van scheuren dient u wel apart te bestellen.