Menu
Home » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hieronder veel gestelde vragen, voor overige vragen zijn wij per mail of telefonisch bereikbaar.

Waarom zijn er zulke enorme prijsverschillen?
Dit heeft te maken met het verschil in de kwaliteit van de grondstoffen en kunstharsen. Voor meer info kunt u hierover contact met ons opnemen.

Wat is een gietvloer?
Een gietvloer is een 2 componenten kunsthars vloersysteem die ter plaatse gemengd en verwerkt wordt. Gietvloeren zijn er op basis van PU (polyurethaan) of epoxy en zijn ideaal voor een mooie en trendy inrichting van u woning. Een gietvloer heeft ook vele voordelen zoals gemakkelijk in onderhoud, hoge slijt- en krasvastheid, naadloos etc. (zie ook bij omschrijving per vloersoort). Verder zijn gietvloeren te verkrijgen in bijna alle RAL kleuren, NCS kleuren op aanvraag.

Wat is een betonlook vloer?
Een betonlook is een 2 componenten kunsthars vloersysteem die ter plaatse gemengd en verwerkt wordt. Een betonlook vloer is een gemêleerde gietvloer opgebouwd uit 2 RAL kleuren die ter plaatse met de hand door elkaar verwerkt worden zodat er een wolkerige, marmerachtige uitstraling ontstaat, dit type vloer is altijd uniek. Vooral met grijstinten krijg je op deze manier het zogenoemde betonlook/betoneffect. Betonlook vloeren zijn er op basis van PU (polyurethaan) en zijn ideaal voor een mooie en trendy inrichting van u woning. Een betonlook vloer heeft ook vele voordelen zoals gemakkelijk in onderhoud, hoge slijt- en krasvastheid, naadloos etc. (zie ook bij omschrijving per vloersoort).

Wat is een coating vloer?
Deze vloer niet verwarren met een gietvloer. De uitstraling van een coatingvloer lijkt op die van een gietvloer maar de opbouw van de vloer is veel dunner, dit systeem is uitermate geschikt voor vloeren die een minder zware belasting vragen bijvoorbeeld een garagebox, terras, balkon, galerij etc. Verder kan een coating ook op wanden aangebracht worden.

Waar kunnen gietvloeren en coatings op aangebracht worden?
Uitgaande van een schone droge vlakke vormvaste ondergrond kunnen ze aangebracht worden op:
Zandcement dekvloeren (wel of niet afgepapt)
Anhydriet vloer (calciumsulfaat gebonden gietvloer)
Beton (monolitisch gevlinderd) of afgewerkt met curing compound (gesloten membraam)
Bestaande gietvloer of een andere twee componenten afgewerkte vloer zoals bijvoorbeeld een oude coatingvloer, grindvloer etc.
Oude tegels, plavuizen of marmerachtige steensoorten.
Houten vloeren opgebouwd uit bijvoorbeeld. osb, wbp etc.
Egaline

Ik heb een tegelvloer. Moet ik die eerst eruit halen?
Nee, dat hoeft niet als deze goed vast zit. Onze gietvloeren kunnen op nagenoeg elke ondergrond worden aangebracht. U hoeft dus niets te slopen.

Ik wil een gietvloer in de keuken, de hal en de woonkamer, zie ik dan naden?
Nee, want een gietvloer is een naadloos systeem.

Kan ik een vloerverwarming onder de gietvloer laten installeren?
Ja, onze gietvloeren zijn uitstekend geschikt voor het gebruik van vloerverwarming.

Wat is het verschil tussen een coating en een gietvloer?
Een coatingvloer lijkt op een gietvloer, maar de opbouw van de vloer is veel dunner. Dit systeem is uitermate geschikt voor vloeren die een mindere zware belasting vragen. De prijs is ook aanzienlijk lager dan die van een gietvloer.

Wat is het verschil tussen epoxy en PU (polyurethaan)?
Bekijk de eigenschappen op onze website bij gietvloeren en coatings, u zult hier uit opmaken dat epoxy meer geschikt is voor de industrie. En dat PU (polyurethaan) meer geschikt is voor de particulieren markt en voor bijvoorbeeld architecten om mee te werken vanuit esthetisch oogpunt.

Hoe oud moet de ondervloer zijn voordat ik hier een coating of gietvloer op aan kan brengen?
Bij cementgebonden vloeren minimaal 28 dagen, wel moet het vochtgehalte altijd gemeten worden, deze mag maximaal 3% zijn (bij anhydriet tussen de 0,5 en 1%). Vuistregel, een nieuwe gestorte vloer droogt circa 1 cm per week.

Kan ik zelf een coating of gietvloer aanbrengen?
Ja, enige handigheid is gewenst. En belangrijk is het om onze handleiding exact te volgen.

Treed er in de loop der tijd verkleuring op in een coating of gietvloer?
Ja dit kan, maar hoe donkerder de kleur hoe minder hij verschiet (rood word roze). Bij lichte kleuren treed er sneller vergeling op met name onder invloed van UV stralen.
Echter er zij ook coatings en gietvloeren die niet verkleuren, deze zijn alleen niet verkrijgbaar als doe het zelf pakket dus mocht u dit willen, graag even contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Dit zijn coatings en gietvloeren die gemaakt zijn van duurdere kunstharsen.

Is er wandcoating voor natte ruimtes?
Ja, neem hiervoor contact met ons op.

Kun je een gietvloer repareren?
Ja, maar dit blijft altijd zichtbaar, mits er een hele nieuwe toplaag wordt aangebracht.

Waar kan ik mijn afval zoals lege blikken etc. laten?
Deze kunt u inleveren bij de milieustraat in uw gemeente, u hoeft daar als particulier niet voor te betalen.

Ik heb geknoeid met het aangeschafte materiaal kan ik dit weghalen?
Ja, direct verwijderen met katoenen doeken en nagellak remover of thinner. En anders na doorharding voorzichtig met een verf föhn en verfschraper verwijderen.

Hoelang duurt het aanbrengen van een coating of gietvloer?
Dit hangt af van de systeemopbouw die voor de vloer het meest geschikt is. Voor een coating vloer geld in de regel 2 tot 3 dagen. En voor een gietvloer is dit 3 tot 5 dagen. Voorzichtige ingebruikname van de vloer kan na circa 48 uur, na het aanbrengen van de laatste laag. Na 7 dagen is de vloer volledig doorgehard en chemisch resistent, de vloer mag nu ook in contact met water en schoonmaak middelen komen.

Welk vocht percentage mag de ondergrond maximaal bevatten voordat er een coating of gietvloer op aangebracht kan worden?
Deze mag maximaal 3% zijn. Dit kunt u doen met een vochtmeter, deze kunt u huren via onze webshop. Meet het percentage op diverse plaatsen.

Is het lastig om de vloer schoon te houden?
Nee, absoluut niet. U kunt de vloer reinigen met een stofzuiger met zachte borstel en gemakkelijk dweilen met een geschikt reinigingsproduct (verkrijgbaar via onze webshop). De vloer is immers vloeistofdicht.

Prijzen?
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief transportkosten. Verder zijn de prijzen voor onze vloerensystemen op basis van een schone droge vlakke vormvaste ondergrond van beton of zandcement die minimaal 28 dagen oud is. Voor het aanbrengen van gietvloeren over een oneffen ondergrond zoals een ondergrond voorzien van hout(plaat), tegels/plavuizen, anhydriet is er een toeslag van toepassing. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden.

Wat is mijn garantie?
Zie algemene voorwaarden.

Is de wet koop op afstand (herroepingsrecht) van toepassing op onze gietvloeren en/of coatings?
Nee, de wet koop op afstand (herroepingsrecht) is niet van toepassing op onze (betonlook) gietvloeren en coatings. Dit komt omdat een (betonlook) gietvloer en/of coating een uniek, gepersonaliseerd maatwerk product is welke we specifiek voor u maken.
Bent u echter niet tevreden met uw (betonlook) gietvloer en/of coating, neem dan zeker contact met ons op. Ons doel is om iedere (betonlook) gietvloer en/of coating naar volle tevredenheid van de klant te fabriceren. Eventuele problemen en/of gebreken lossen we daarom uiteraard graag voor u op.

 

 

 

 

  • Naast goede kwaliteit ook een uitstekende service! Wij zijn dik tevreden!