Handleiding egaline

Handleiding/stappenplan voor het egaliseren

Stap 1: De ondergrond moet ontdaan worden van eventueel loszittende delen bijvoorbeeld oude lijmresten en dient goed gestofzuigd te worden zodat de ondergrond stofvrij is. Vervuiling zoals vet, olie of andere middelen die afbreuk kunnen doen aan onze producten dienen zeer goed gereinigd te worden.

Stap 2: Het aanbrengen van de juiste primer/voorstrijk met een roller en kwast deze goed verdelen en voldoende laten drogen (plasvorming voorkomen).

Stap 3: Het repareren en dichtsmeren van gaten , grote oneffenheden en in gefreesde vloerverwarmingsbuizen met reparatiemortel. Afkitten van de zijkanten bij kieren of sleuven zodat de egaline niet daarin wegvloeit.

Stap 4: Als de gerepareerde delen in de vloer voldoende zijn aangesteven kunt u beginnen met egaliseren. Meng de egaline volgens de instructies op de verpakking (of bijgeleverde productblad) met water, meng de egaline tot deze zoveel mogelijk klont vrij is tot een homogene massa. Breng de egaline aan op de vloer door middel van uitgieten uit de emmer, verdeel deze zo gelijkmatig mogelijk over de vloer met een vlakspaan of egaliseerrakel. Ontlucht de egaline door middel van prikrollen, doe dit rustig en gelijkmatig (eventueel kunt u op onze webshop spijkerschoenen bestellen om door het werk heen te lopen).

Stap 5: Laat de egaline uitharden en drogen (de egaline is na circa 4 uur beloopbaar). De droogtijd van de egaline hangt af van het type egaline, de laagdikte, de relatieve luchtvochtigheid, de temperatuur van de ondergrond en de omgeving.

Tip: Werk met meerdere mensen i.v.m. de verwerkingstijd van de materialen, lees goed de instructies op de verpakking of bijgeleverde productblad.