Aandachtspunten

Houdt bij oplevering van de gietvloer rekening met wat stofdeeltjes of enkele puntjes hier en daar. Een gietvloer wordt met de hand gelegd met vloeibaar materiaal dat moet uitharden. Is er stof of vuil in de ruimte aanwezig of wordt een deur of raam geopend, dan kan dit in de gietvloer terecht komen. Dit is te voorkomen, maar nooit helemaal.

Een gietvloer is vloeistofdicht en daardoor bestand tegen vocht van bovenaf. Dit werkt echter ook andersom: vocht uit de ondergrond kan niet weg. Om die reden moet de ondergrond bij aanbrengen van de gietvloer geheel droog zijn en waterleidingen in de ondervloer afgeperst of dicht zijn. Gebeurd dat niet, dan kan vocht dat een uitweg zoekt plaatselijk blazen in de gietvloer veroorzaken.

Een gietvloer is een industrieel vloersysteem en daardoor erg duurzaam en krasvast. Krasvast, maar niet krasloos. Ook op een gietvloer zullen op termijn krasjes ontstaan. Met name met scherpe en schurende voorwerpen is het belangrijk voorzichtig te zijn. Tref daarom enkele eenvoudige voorzieningen zoals goede schoon- en droogloopmatten voor iedere buiteningang, voorzie stoelen en tafels etc. van viltjes, gebruik bij stofzuigen een zachte borstel, verschuif geen zware metalen voorwerpen over de vloer, gebruik voor reiniging geen schuurspons of schuurmiddel en voorkom zand op de vloer dit werkt net als schuurpapier.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!