Menu
Home » Wat is een gietvloer?

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een een kunststof effen vloer bestaand uit één RAL kleur voor een rustige, minimalistische uitstraling welke verkrijgbaar is in 2 materiaalsoorten namelijk PU (polyurethaan) en epoxy, verschillen tussen deze 2 materiaalsoorten vindt u hieronder.

PU (polyurethaan) gietvloer
De PU  (polyurethaan)  vloer is een elastische vloer als het ware afgeleid en te vergelijken met de zogenaamde gymzaalvloer echter is het materiaal door zijn unieke eigenschappen voor veel meer doeleinden te gebruiken met name in de particuliere sfeer maakt dit type vloer zijn opmars. Ook in bijvoorbeeld kantoren, winkels, praktijken etc. zien wij dit type vloer steeds vaker toegepast worden. Deze vloer heeft een zijdeglans uitstraling.

Enkele voordelen van de PU (polyurethaan)  vloer:
-door zijn taai elastische karakter is hij scheuroverbruggend
-contactgeluid dempend
-zeer sterk en slijtvast
-makkelijk schoon te houden/onderhoudsarm
-naadloos
-vloeistofdicht
-ideaal voor mensen met allergieën
-zeer geschikt voor vloerverwarming
-op bijna alle ondergronden aan te brengen
-door en door gekleurd
-UV bestendig
-voelt behaaglijk aan
-in bijna alle RAL kleuren leverbaar, NCS kleuren op aanvraag

gietvloer

Verder kan er bij deze PU (polyurethaan) vloer ook nog gekozen worden om er flakes door te strooien, flakes zijn decoratievlokken die verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en in verschillende grootte. Doordat de decoratievlokken ingestrooid worden kunt uw zelf aangeven welke unieke structuur u in uw vloer wenst. Bij deze gietvloer geldt dat geen enkele vloer precies hetzelfde is er wordt dus een unieke vloer aangebracht.

Flakes

 

Epoxy gietvloer
De epoxy vloer vond oorspronkelijk zijn toepassing in de petrochemische industrie. Snel daarna ontdekte vele bedrijven in diverse sectoren het gemak van deze vloersystemen om vervolgens zijn weg te vinden naar een breder publiek. Meest voorkomende toepassingen zijn magazijnen, ziekenhuizen, garages, werkplaatsen, laboratoria etc. Deze vloer heeft een glanzende uitstraling.

Enkele voordelen van de epoxy vloer:
-hoog stoot- en slagvastheid
-naadloos
-vloeistofdicht en chemisch resistent
-zeer geschikt voor zware mechanische, chemische en thermische belasting
-op bijna alle ondergronden aan te brengen
-door en door gekleurd
-in bijna alle RAL kleuren leverbaar NCS kleuren op aanvraag

Nadelen t.o.v. een PU (polyurethaan) vloer is dat hij minder scheuroverbruggend is, gevoeliger voor UV straling (vergeling treed op) en sneller krast.  Wij adviseren daar waar een esthetische uitstraling een minder belang heeft een epoxy vloer te kiezen vanwege zijn lagere kostprijs. Simpel gezegd is dit een echte werkvloer, hij is zwaar te belasten en voldoet aan alle eisen die binnen de HACCP en PBV norm gesteld worden. En wij adviseren met name particulieren maar ook bedrijven waar esthetische uitstraling wel van belang is altijd voor een PU (polyurethaan) uitvoering te kiezen vanwege zijn meer veelzijdige eigenschappen.
De epoxy gietvloer is ook verkrijgbaar als anti-slip vloer. Dit is een gietvloer die ingestrooid is met “anti-slip” die verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart en wit.

applicateur

 

 

 

 

  • Fijne service en na 7 jaar nog altijd geen vlekken en/of strepen te bekennen op mijn gietvloer. Aanrader!